Članek
Vprašanja za morebitne predsedniške kandidate
Objavljeno Sep 08, 2017

Najprej razčistimo dve stvari.

Prvič: nihče ni kandidat ali kandidatka za predsednika RS, dokler ne zbere 3000 ali 5000 podpisov volilk in volilcev (lahko pa tudi najmanj 3 oziroma 10 poslanskih podpisov! (ZVPR)), odvisno od tega, ali ga podpira politična stranka, ali ne. Vsakdo, ki trdi, da je že kandidat in vsak medij, ki nekoga že opisuje kot kandidata, je politični nevednež ali lažnivec, nevreden vaše pozornosti.

Drugič: s podpisi v podporo kandidaturi se po navadi trguje, se jih preprodaja, seveda vse pod mizo, saj na tem listu NI NAVEDENO IME KANDIDATA/KANDIDATKE, kateremu bi volilka/volilec dal podporo na Upravni enoti. Prav zato se pojavljajo razni klovni in šarlatani (Artur Štern, Matej Sedmak - ceneni objemalec, Jože Andrejaš - gostilničar iz Radovljice, ki ga je lansiral Sašo Hribar, tako kot sedaj Marjana Šarca...), saj oni pomagajo zbirati podpise tistim, ki jih murglska režija določi za favorite (primer Turk, glej posnetek Gibanja OPS, kjer se vidi, da podpisov v škatlah pravzaprav ni bilo, številka pa abnormalna).

Sam sem imel izkušnjo, ko je hotel Marko Brecelj pobrati 1800 podpisov Eleni Pečarič, ki je dobila pomoč treh poslancev, zato podpisov ni več potrebovala. Brecelj se je “ponudil, da naredi performans” s temi podpisi, da jih bo zažgal... to namero sem mu preprečil, od takrat me sovraži, ubogi spak.

Zdaj ko smo to razčistili pa k bližajoči se kampanji. Tu so bistvene politične vsebine Republike Slovenije. Ko jih boste dojeli, vam bo jasno mnogo, mnogo več, kot če jih ne boste preučili. Če ste spremljali moj fb profil, potem ste več ali manj na tekočem. Če boste imeli kakšno vprašanje, ga lahko postavite pod tem zapiskom, vendar si le najprej vzemite nekaj časa, da predelate vsebino, tudi s pomočjo svetovnega spleta, youtubeta in podobnih pripomočkov.

Vprašanja sem že postavil Boštjan M. Zupančič (vmes je od zbiranja podpisov odstopil, odgovor ni bilo), “morebitni kandidati” pa še pridejo na vrsto.

----------------------------

Spoštovani morebitni kandidat/kandidatka,

preden za karkoli kandidirate, vsekakor pojasnite svoja stališča do:

1)    6. člena ZVRK,
2)  12. člena ZRTVS,
3)  16b. člena ZRLI,
4)   23. člena ZPolS,
5)   časovne komponente Moederndorferjevega zakona o partnerski zvezi  (1-letna prepoved sprejemanja zakonov v nasprotju z odločitvijo na  referendumu),
6)  Brglezove zavrnitve petih referendumskih pobud,
7)  zadnje spremembe 90. člena Ustave, z vidika nemožnosti odločati o številnih zakonih na referendumu,
8)   brisanja 2. poglavja ZRLI (ukinitev predhodnega referenduma).

Vnaprej hvala.


----------------------------

Zaenkrat se je “izkazal” nek Jani Kocjan, ki ima nivo poznavanja političnega nekje pri Damjanu Murku. Vštulil se je na fb profilu BMZ-ja in se kar samolansiral. Adijo pamet.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=257846358038392&id=100014390891194

Jani Kocjan  aha  pa se je začelo ... saj ne da bi se kaj preveč ponujal, ampak enkrat  sem že omenil, da Slovenija potrebuje predsednika, ki je ohranil  Človečnost Človeka tudi po petnajst-letnem življenju z prihodki, ki so  na polovici od uradnega praga revščine. Načeloma vas sicer podpiram,  kljub temu pa menim, da bi bil jaz boljši predsednik. Bova verjetno še  kakšno rekla ob predvolilnem golažu.

Blaž Babič  Potem so gornja vprašanja namenjena tudi tebi. Vnaprej hvala.

Jani Kocjan  Blaž   - torej ... moj odgovor, reciva mu politični in ne strokovni. Jaz  trenutno o tem vem enako veliko ali pa malo, kakor je o tem v ZDA vedel  gospod predsednik Trump takrat, ko je kandidiral za predsednika. Sicer  pa poznati vse te člene ni lahka zadeva,  kaj šele jih pravilno tolmačiti in bi ... reciva hipotetično, če bi res  postal uradni kandidat ali celo predsednik za takšne zadeve potreboval  enega ali pa celo ekipo strokovnjakov, med katere gotovo nedvomno spada  tudi g. Zupančič Boštjan in še kdor bi se našel/našla iz kroga mojih  znancev in prijateljev tako v Sloveniji, kakor tudi v tujini. Moja  komparativna prednost pred drugimi kandidati ni v tem, da poznam celotno  strukturo sistema, ki itak poka po vseh šivih in krajih - zaradi  nesoglasij tudi pri tolmačenju takšnih členov, ki jih omenjate, ampak v  tem, da znam priti skozi špalir vseh mnenj in ohraniti trezno glavo za  pravilne odločitve.

Blaž Babič  Hvala za odgovor.

Jani Kocjan  ni problem, če vas še kaj zanima, sem na razpolago 24 ur, kadar ne igram klavirja, tenisa, ali berem

Blaž Babič  Hvala, mi je popolnoma dovolj.

----------------------------

Ostale odgovore bom zbiral, tako ali drugače.