Članek
Kdo tam neki cenzurira?
Objavljeno Sep 19, 2017

Gremo po vrsti:

Blaž Babič je 8.9. 2017 ob 17:45 napisal:

> Spoštovani,
>
> neuradnih (uradnih zaradi zakonske ureditve ne more biti) zbirateljev podpisov je 15,
> od njih še nihče ni vložil popolne vloge, torej zaenkrat ni še nobenega kandidata.
>
> http://www.publishwall.si/blaz.babic/post/317930/kdo-so-osebe-ki-zbirajo-podpise-za-predsednisko-kandidaturo
>
> Predvidoma naslednji teden bom zaradi tehtnih argumentov podal pobudo za oceno ustavnosti zakona o volitvah predsednika RS (9., 11., 12. in 13. člen) http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO100
>
> Celotna referendumska kampanja je pod velikim ustavno-pravnim vprašajem. Enako bo z volilno kampanjo za predsednika RS. Odgovor bo podalo ESČP.
>
> http://www.publishwall.si/blaz.babic/post/317424/pritozba-na-escp-krsitve-6-clena-konvencije-in-3-clena-protokola
>
> Lep pozdrav,
>
> Blaž Babič

-------------------------------------------------------------------------------
Istega dne dobim nazaj tole:

Pozdravljeni!

Prosimo vas, da nas seznanite z vsebino pobude, ko jo boste vložili.

Lep pozdrav

Alenka Potočnik
--
Uredništvo za notranjo politiko STA
STA Home Desk
Slovenska tiskovna agencija/Slovenian Press Agency
Tivolska cesta 48,
SI-1000 Ljubljana,
Slovenia
Telefon / Phone: +386 (0)1 24 10 130
Telefaks / Fax: +386 (0)1 43 42 970
E-posta / E-mail: notranja@sta.si
Spletna stran / Web Page: http://www.sta.si/

-------------------------------------------------------------------------------

V petek, 15.9.2017, isti nabor slovenskih medijev obvestim o naslednjem:

Spoštovani,

danes ob 11:30 sem na vložišču Ustavnega sodišča oddal pobudo za oceno ustavnosti členov ZVPR in Obrazca P-1. Bistvene argumente lahko pregledate na naslednji povezavi:

http://www.publishwall.si/blaz.babic/post/319516/povzetek-pobude-za-oceno-ustavnosti-zvpr-in-obrazca-obr-p-1

Lep pozdrav,

Blaž Babič
-------------------------------------------------------------------------------

V petek se ne zgodi nič, STA ne poda nobenega obvestila javnosti. Zato jim v soboto, 16.9.2017, pišem naslednje e-pismo:

Prosim, da me seznanite, kdaj boste seznanili slovensko javnost z vsebino pobude, ki sem vam jo poslal v seznanitev.

lp Blaž

-------------------------------------------------------------------------------

V ponedeljek dopoldan kličem Alenko Potočnik.
Pove mi, da mi bo pristojna urednica “poslala nek odgovor”. Ga tisti dan ne dobim.
Kličem danes, dobim potrditev, da je Alenka Potočnik dežurna urednica, Mojca Zorko, urednica notranje politike pa bo danes, ko pride v službo, ustrezno reagirala.
In potem sva se začela z Alenko.
Mi je hotela pametovat, da morda nimam pravnega interesa, sem jo blokiral kot Tonči Rendolfov z dejstvom, da je US že sprejelo enakovrstno pobudo glede 16.b. člena ZRLI.
Potem sem ji povedal, da smo lansko leto vložili 5 pobud na US in 5 pritožb na ESČP, letos pa sem sam vložil že 3 pobude na US in eno na ESČP - in me zdaj zanima, če me slučajno cenzurirajo.
Tam bila je še malo pametna, pa sem jo vprašal, ali je STA podjetje v javni lasti, ali zasebno, pa je bil odgovor, da je zasebno. In sem nadaljeval, da če je pa tako, pa oba veva, da si - glede na mojo pobudo za oceno ustavnosti ZVRK - tako ali tako sami določajo pravila, po katerih bodo pokrivali volilno ali referendumsko kampanjo.
Tam bila je tiho.
Sem ji še dejal, naj pozdravi Bojana Veselinovića.

-------

Pogovora je bilo konec, Bojan je pa itak eden od stebrov murgeljske diktatorske cenzurne vladavine. Zdaj bom tole objavil še na blogu, čez kake pol urce pa bom govoril še z Mojco Zorko.

Spoštovani, pošiljam vam celotno vsebino pobude. Dovolil sem si izbrisati le svoj osebni naslov. Za vse ostale podatke sem Vam na voljo. Glede "pravnega interesa" ne skrbite. Če US ne bo odstopalo od svoje dosedanje prakse, bo ta pobuda sprejeta v obravnavo na enak način, kot pobuda U-I-96/17, glede 16.b člena ZRLI, ki jo najdete tu: http://www.us-rs.si/neresene-zadeve/vpogled-v-stanje-zadeve/?search=u-i-96/17&x=22&y=14 Lep pozdrav, Blaž Babič

Poslano slovenskim medijem: Spoštovani, zasebno podjetje, ki se še vedno predstavlja kot državno, ter ima glede na pobudo o ZVRK jasno izražen interes, da se o njegovem statusu ne govori, izvaja cenzuro: http://www.publishwall.si/blaz.babic/post/320170/kdo-tam-neki-cenzurira Seveda velja enako tudi za medijska podjetja v javni lasti in druga zasebna podjetja. No, Slovenija vam bo sodila po dejanjih. Lep pozdrav, Blaž Babič

Pozdravljeni! Prosimo vas, da nas seznanite z vsebino pobude, ko jo boste vložili. Lep pozdrav Alenka Potočnik -------------------------------------------------- Spoštovana ga. Zorko, naprošen sem bil enkrat, zgoraj je natančen navedek prošnje. Kje v tem vidite "pobudo v celoti", mi še ni jasno. Poslal pa sem vam - kot ste želeli - seznanitev z vsebino pobude. Šele danes mi je vaša sodelavka povedala, da pričakujete pobudo v celoti. Torej ste bili neaktivni od petka do danes - saj me niste ustrezno obvestili. Sedaj vam bom poslal pobudo v celoti, menda ne boste rabili veliko časa, saj ste bistveno vsebino že lahko predelali. Če ste le hoteli. lp B ------------------------------------------------------------- On 19. 09. 2017 10:45, STA, notranjepolitično uredništvo wrote: > Spoštovani g. Babič, > > večkrat smo vas vljudno prosili, da nam posredujete pobudo, ki ste jo vložili na Ustavno sodišče, v celoti, česar pa še niste storili. Ko in če boste to storili, bomo zadevo vsekakor prebrali in se na podlagi uredniške presoje odločili o morebitni objavi. To so vam moje kolegice večkrat tudi že pojasnile. O (ne)korektnosti vaših obtožb pa ob navedenem presodite sami. > > Prijazen pozdrav, > > Mojca Zorko > urednica notranjepolitičnega uredništva STA