Članek
Pismo Dimitrija Kebeta, uredništvu National Geographic
Objavljeno Sep 06, 2022


Dimitrij Kebe

Vrhnika, 2.september 2022

 

National Geographic magazine, USA


Spoštovani,

ostrmel sem od navdušenja, ko sem prebral članek z naslovom »Messages on the mountains« v avgustovski številki National Geographic l. 2022. V članku je slika, ki prikazuje petroglifske črke vklesane v skalno steno, ki se nahaja v Al-Ula Valley. Vklesane črke so precej podobne Etruščansko – venetskim. Kdo je to naredil, lahko samo ugibam. Verjetna starost pa naj bi bila okoli 2500 let pr. n. št. Za nas Slovenete (Slovence), ki smo potomci Venetov, je to odkritje izrednega pomena.


SPOSOJENO z zgornje povezave: The inscriptions have survived millennia of weather and are in remarkable condition. Photograph by Matthieu Paley

Ker je - iz meni neznanih okoliščin - ta članek objavljen samo v ameriški izdaji avgustovske številke revije, kot nepagirani vložek, se sprašujem, zakaj ta članek ni izšel v nemški in slovenski izdaji.

Ugotovljeno je tudi, da revije v angleškem jeziku ni bilo mogoče dobiti v glavnem mestu Slovenije Ljubljani.

Vse čestitke vodstvu revije National Geographic.

 Z odličnimi pozdravi zasebni raziskovalec prazgodovine

Dimitrij Kebe



V vednost:

Televizija – RTV SLO, Pop TV, Nova 24 TV, Planet TV, TV3,
Časopis – Delo, Dnevnik, Slovenske Novice, Večer,Mladina,Reporter, Demokracija

Sicer pa vsi vabljeni https://www.youtube.com/watch?v=YttNeKDsDYQ

Pismo Dimitrija Kebeta, uredništvu National Geographic @HrovatMarko , kaj misliš, da bo @aleszuzek sposoben napisati članek o tem ? - - - - - - - Marko Hrovat @HrovatMarko · 1h Replying to @BlazBabic and @aleszuzek Odvisno kaj mu bodo naročili, da naj napiše? Niso pa to tipično etruščanske črke. Podobne že, vendar je kar nekaj razlik.