Članek
Odgovori Ani(ci) Bidar na njene laži (16)

Osma trditev; »Politično gledano je tole, kar počnete sedaj, slaboumno – pa še to je milo rečeno.«

Objavljeno Aug 05, 2019

ali...
 
O zakulisju III. SLOVENSKE POLITIČNE LIGE


(8) Politična dejanja ZSi

Osma trditev; »Politično gledano je tole, kar počnete sedaj, slaboumno – pa še to je milo rečeno.«

Kdor dela in deluje, dela tudi napake. Ti dobro veš, kaj mi želimo narediti, zato nam pa mečeš polena pod noge. LAŽ 046

a) Kdor izdaja večletne sotrudnike (Šiško), seveda ne more le pobalinsko reči, da "dela napake". Kdor brani tovrstno početje, je pravtako zmuzljivec oziroma lažnivec.

b) Jaz osebno pri najboljši volji ne vem, kaj "oni želijo narediti", vem pa približno, kaj vse so naredili v smeri zamegljevanja:

- ZDD Hervardi
- Zavod Lipa
- poskus prevzema SSN, sem že popisal, kako ga je Šiško sam sabotiral
- Zedinjena Slovenija
- resničnostni šov Resnična resničnost
- "ustanovitev Dežele Štajerske"
- formiranje Štajerske varde
- preimenovanje ŠV v "Civilno iniciativo Štajerska varda"

Ko tako pogledam nazaj, si ne morem kaj, da se ne bi spomnil na levega FDV agenta Andreja Kurnika, ki je v času, ko bi morali združevati sile pred referendumom za NATO, dobesedno štancal različne "civilne iniciative" (Aguascalientes, Gibanje za svobodo sveta, Ne NATO - Mir nam dajte, Globala, in številne druge...). Aja, Kurnik je bil zaposlen na FDV za področje "civilne družbe". Si predstavljate? Podnevi proučuje, ponoči ustvarja. In mediji so vedno vedeli, kaj je treba pokrivati - vsekakor takrat ne Nove stranke ali Skupine Neutro. Preusmerjanje pozornosti.

Zato me pri Ani(ci) bega vsaj to, da trdi, da njim je pa jasno, kaj naj bi počeli, potem pa pogledaš spisek in je vsakič kaj novega, drugačnega, preimenovanega, preoblikovanega.

Zdaj torej sploh ne gre več za politično stranko ZSi (no, tako vsaj razlagajo in delujejo sami), ampak za "something completely different" (Monty Python), torej "civilno iniciativo". Kakšna oseba moraš biti, da okoli leta 2014 preskočiš iz zgodovinskega polja, kjer se ti končno pričenja obrestovati dolgoletni trud (od 2005), na področje političnih strank, nato od 2014 trdiš, kako je super-nujno furati politično stranko in se prebiti v parlament, po jasnem in predvidljivem neuspehu pa spet preneseš bistvo delovanja na kar tam neko "civilno iniciativo"???

Edini odgovor je, da si od nekoga poslan, da sicer nekaj narediš, pobereš energijo trenutnih sodelavcev, potem pa poskrbiš za uničenje oziroma prenehanje prejšnjega delovanja s tem, da prek "nuje" in "treba je", preskočiš na novo X področje, kjer je potrebno ponovno delovati iz nule - in tako skrbiš, da se sodelavci sproti izčrpavajo, na koncu pa ne najdejo več ne rdeče niti, ne smisla lastnega sodelovanja.

In ravno danes si je Šiško prek Novice Mihajlovića v DELO "prislužil" skupaj eno celo dobro stran (ogromne fotografije prepričljivo porabijo prostor), ampak na temo "varde". In kaj je najbolj zanimivo pri vsem članku? Niti na enem mestu ni napisano, da je Šiško predsednik politične stranke ZSi. To pač ustreza in Šišku in Sistemu. V času kislih kumaric, ko imajo novinarji vsak dan težavo, s čim zapolniti kvote megle, se "prodorni novinar Novica žrtvuje" in gre poslušat "dalmatinske melodije" v tabor, kjer "garantirano ni alkohola". Pa dajte, lepo vas prosim! Šiško in odsotnost alkohola ter konoplje (slednja je sicer še kako zdravilna)? Pa čakajte, ljudje dragi, saj nismo po župi priplavali...



Sem pa že pojasnil večkrat, da politična stranka ne sme delovati kot vojaško ali oboroženo združenje. Kaj je potem to tukaj? DELO, kakor najmočnejši pisani medij v državi, kot da bi pisal o nekem Adolfu, ki da se gre tam neke "tabornike", popolnoma pa bi zatajil dejstvo, da ima isti Adolf tam še neko mičkeno strančico - pač politično, ja.

Pa da lahko Crnković v Večeru spet kaj zmoralizira in zintelektualizira...

Zato se vsebolj nagibam k misli, da se je "delovna doba" Jelinčiču počasi iztekla, večina ga je že do konca spregledala kot večnega nastavljenca Sistema, zdaj pa mora isti Sistem najti novega "Plemenitega", ki ga še testira z "vojvodom Šiškom". Saj ima vse - zanima se za zgodovino, branil je Slovenijo, dolgo leta ga je Sistem preganjal, "ful zna dobro povedat"... le tisto nekaj v ozadju se vedno izmuzne. Kako to, da tako preračunljivo menjuje ljudi okoli sebe, od kod mu denar za vse te podvige, zakaj se tako skrajno trudi biti opažen in pa predvsem - zakaj na koncu od njegovih političnih cirkusov nikoli ne ostane nič trajnega.

Torej - zakaj je ZSi prav enaka vsem ostalim enajstim političnim strankam v Sloveniji, ki so na zadnjih volitvah dobile manj kot 1% glasov - in zaradi tega iz proračuna ne dobijo niti beliča? (I. odstavek 23. člena Zakona o političnih strankah) Zakaj ne ZSi, ne katerakoli druga ne gre do Ustavnega sodišča in ob vložitvi ustavne pobude ZAKRIČI, da je zdaj pa dovolj diskriminacije?

Res hočete slišati? Zato, ker vse te prestrezniške stranke očitno dobivajo dovolj sredstev od drugod in ne rabijo teh "piškavih" jurjev evrov na mesec... Ja, mislim, da bi ZSi dobivala nekih 1.600 evrov na mesec, ampak to se Šiška očitno ne tiče. Dokler bo lahko s pojezdami cuzal nove vernike, bo to počel, da bi pa resnično vzpostavil delovno, sposobno ekipo, ki bi bila pripravljena leta delovati in se učiti v pravem (pravno-političnem) bojevanju, no tega pa on, "preprosti dečko z ulice", ne bo počel. Mu je pod častjo, veste...

Tako da nikakor ne vem, kaj si bodo naslednjega izmislili Šišmiš in njegovi Šiškobajski, oziroma kakšen naslednji "super scenarij" bo dobil za izpeljat. Ne vem, koliko daleč si bodo drznili, preden jim Inšpekcija MNZ, ki skrbi za spoštovanje zakonov na področju političnih strank, ne odredi od 6 do 30 tisoč evrov kazni kot politični stranki, ki deluje kot "vojaško ali oboroženo združenje".



Ani(ca) Bidar je vsekakor rada v maskirni uniformi, rada pozira s kopijami vojaškega orožja in je sopredsednica stranke. Skupaj z Mihcem in sinčkom so bili vsi skupaj na usposabljanju 2. generacije Varde. Oba sopredsednika stranke ZSi torej sta že zraven, potem so pa še številni drugi ZSi-jevci, ampak najbolj važno je pa to, da ima DELO zapolnjen prostor.



(besedilo v izvirniku je sicer "Zato MI, Slovenije sini...", ampak kaj bi to nekomu, ki ne ve in ne spoštuje, kdaj traja obdobje slovenskega ljudskega praznika Pusta)

ZSi ima v programu vzpostavitev vladavine ljudstva. To pa pomeni, da ideje in predlogi pridejo iz najmanjše skupnosti do občin, dežele, parlamenta. Potem pa poslanci to uskladijo in pripravijo zakone, ki jih nato sprejme ljudstvo. Sedanja situacija je ravno obratna. V 3. členu ustave piše, da ima oblast ljudstvo, kar v praksi ne drži.  Slovenija ni suverena država, ker potek oblasti deluje po diktatu - evropske komisije, evropskega parlamenta, slovenke vlade, slovenskega parlamenta. Zakoni, ki so sprejeti, ne delujejo v korist državljanom, ampak proti nam. LAŽ 047

Pa ne more ena avša babja, ki ne dojema niti osnov političnega prava, oziroma je tukaj prikazala vse svoje ne-znanje, ki si ga je nabrala v dveh letih "politike", meni razlagati, kako da je in kako da bi moralo biti. Res ne more. Je že tako, da je 23 let izkušenj več, kot 2 leti izkušenj. Ampak ona pravi, da v politiki pa ni tako. Boljšega primera za Dunning Krugerjev efekt ni mogoče najti.

Najbolj so samozavestni začetniki, šele po sestopu z "Butelj gore" pa se začne pravo učenje, oziroma pridobivanje izkušenj.




Ta "vladavina ljudstva", ali "ljudovlada", je prazna Šiškova fraza, kost popolnoma neukim vernikom, podobno kot so vsebinsko ohlapne "svoboda, bratstvo in enakost" (francoska revolucija) ali pa "bratstvo in jedinstvo" (vsi jugo- in tito-fili vam bodo znali "točno" povedati, kaj da to je). Skratka - meni je popolnoma jasno, da Šiško z "ljudovlado" blefira in nima popolnoma nobenega razdelanega koncepta, kako bi bilo mogoče do tja priti. Bodo to oni usekali iz goše do Ljubljane in napravili dar-mar... ampak hej, tak recept smo enkrat že doživeli. Kaj niso partizanen-banditen obljubljali nekih milozvočnih ciljev, potem pa so pokradli, kar ni bilo pritrjeno, nepremičnine pa okupirali zase?

In tu je moj glavni očitek Šišku - onemogočil je (v korist Sistema) normalnim, dobronamernim ljudem, sodelovati v kakovostnem, preglednem in postopnem projektu. Iz svojega domoljubja je napravil še eno burko, svoje zgodovinopisje je dal pod velik vprašaj, v politiko pa je odprl vrata žalostno neizobraženim in vodljivim fantom. Aja, kam že se je izgubila tista potreba po ženskah v politiki? Ah, saj imamo Ani(co). Zdaj se gremo pa lahko fantje malo strelat po šumi.



Smo za vse našteto krivi mi v ZSi, da nas zato nenehno napadaš, blatiš in se ukvarjaš samo z nami? Se ti ne zdi, da bi se bilo treba ukvarjati s pravimi krivci za nastalo stanje, ne pa s Šiškom, z menoj in z ZSi?! LAŽ 048

Baba nesrečna, ko bi vedela, s čim vse se sam ukvarjam, bi končno morda dojela, da je čas, da za nekaj časa umolkne. Sama je napisala, da je bil zanjo in možeka Šiško nekoč "preveč radikalen", da pa "potem ni več bil". Ve mogoče, kaj se mu je vmes zgodilo? Ja, z mano (in nekaterimi) je sodeloval nekaj let in si povrnil vsaj nekaj verodostojnosti, a še zdaleč od zelene veje.

In ve ženska, kaj je potem njen idol naredil? Meni podobne in mene samega je izdal. Sama ve, kako je z izdajalci, saj stalno blebeta o tem.

Tako da - Šiško je zame pravtako krivec za nastalo stanje (v državi), saj na svoj poseben način tudi on preprečuje resnično reševanje bistvenih vprašanj (glej tiste tri točke).

Za danes bom zaključil z epizodo izpred nekaj tednov, ki sem jo že povedal svojim bližnjim. V mestu sem srečal neko osebo, ki je - recimo temu - vešča v "poznavanju ozadij". Ta oseba pozna tudi zgodovino Šiška in Drevenška. Pred tem naključnim srečanjem (mimohodom v prehodu) s to osebo nikoli v življenju nisem imel stika, nikakršnega, tokrat pa sva se zapletla v kratek, dobrodušen pogovor "o vesolju in sploh vsem". Na koncu sem le upajoče vprašal, ali mi lahko pomaga z oceno, ali bi lahko držalo, da sta Drevenšek in Šiško izvajala "enake trike", torej da bi morda lahko izvirala iz "enake šole". Najprej momljanje, potem pa je v drugo oseba le izrekla, da se njemu zdi, da gre za tisto nočno tičko...

Tudi če bi šlo le za rekla-kazala in lahko ta oseba tudi kadarkoli (morda) zanika srečanje in pogovor - je meni ta košček mozaika popolnoma sedel v celotno sliko.

Ampak pustimo se presenetiti, so rekli nepripravljeni.

Tudi jaz upam, da bomo kmalu skozi :)


NAPREJ NA 17. DEL

Saj menda veš, da s tem, ko se ne predstaviš, svojim šibkim tezam ne daješ še kako potrebne verodostojnosti? Ko bom videl, da si prebral in dojel vse napisano, se bova morda lahko pogovarjala - z argumenti. Tole žal je podobno kričanju enga razvajenga mulca. In še enkrat hvala tudi tebi za to, da imam na Publishwall kar tretji najbolj komentiran blog. ZimZelen se mora sam komentirati, da ohranja 2. mesto :)))) http://www.publishwall.si/blogwall/mostcommentedblogs

#6 NN je tudi del teh prostorčkov. Čvekači to s pridom koristimo!

anonimni čvekač, torej...

#4 Po svoje si kar zabaven :-() V kolikor imaš za komentar lepljenje luštnih in spevnih, nimam nobenega očitka, da nimaš prav. Res je, dopolnjujem pod komentarji z novimi lepljenji in tudi odgovarjam, debatiram na kratko s tistimi, ki se odzovejo. Tudi tokrat je tako! (čvekmidobrodene:)

Lepo mi je videt, kako hitro trzneš :) In potem moraš najprej povedat, da obstaja kategorija, kjer me sploh ni :) In šele potem skozi zobe poveš, da obstaja kategorija, kjer sem tretji, takoj za teboj. Pri čemer ti izdatno komentiraš lastne bloge. Ampak samopromocijo pa očitaš meni. Aja, seveda, tebi ni do prepoznavnosti. Priznam, tudi meni ne bi bilo, če bi bil takšen kot ti in pisal take laži. Mej se, nesrečnik.

*Blaž B. Najbolj obiskan blog ima Požareport, Zim Zelen sem na 5o mestu, *Blaž B. sploh nisi uvrščen med obiskane kar je zagotovo ne zaslišano. Tvoje še vedno častno mesto (3) med komentatorji je lep dosežek za samo promocijo. (#2)