Članek
Med kratokracijo in despotizmom
Objavljeno Aug 21, 2018

Pogledal sem si nekaj hitrih razlag o vrstah vladavin v človeški zgodovini in za današnji trenutek v Sloveniji nisem mogel določiti natančnejše definicije, vsekakor pa se nagibam k ocenam o kratokraciji (vladajo tisti, ki (že) imajo moč) in despotizmom (organ vlada državi s popolno absolutno močjo in ga ni moč umakniti z oblasti, državljani so v njegovi lasti).

Leta 2012 se je pričel postopek uničevanja ustavne obrambe vladavine ljudstva (3. člen URS), z napadom na "referendumski" 90. člen Ustave, ki pomeni praktično udejanjanje 3. člena.

Le redki smo bili proti in vsi smo bili medijsko popolnoma cenzurirani.

17.10.2012


3. 4. 2013


Ja, takrat Šiško še ni imel sindroma Velikega vodje.

Naj tu dodam, da je bil v tistem obdobju glasen tudi Vili Kovačič, ki je že takrat "vedel vse najbolje", in je dobesedno podpiral ukinitev možnosti, da bi opozicija v DZ (30 poslancev) ali Državni svet - enako kot 40.000 volilcev - lahko zahtevali referendum. S čim je utemeljeval to svojo pamet? Hja, veste, če oni ne bodo mogli zahtevati in se bo vse osredotočilo le na volilce, potem bo prej postalo jasno, kako težki so pogoji za volilce...

To sem napisal zato, ker imam na fb znanca (Dejan Škvarč), vztrajnega podpornika SDS, ki podporo SDS-a temu brutalnemu uničenju 90. člena utemeljuje s tem, da so takrat "SDS-ovci računali na prevzem oblasti, potem pa bi jih "rdeči" prek referendumov poskušali le blokirati").

Kaj imamo danes? Istanbulska konvencija se je prisvaljkala prek birokratskega aparata mimo javnosti, mimo ljudstva v veljavo. Na Hrvaškem se je glede tega javnost močno dvignila. (glej tudi: Resnica o Istanbulski)

Hrvaška: Nasprotniki istanbulske konvencije zbrali dovolj podpisov za referendum

Zdaj se pa vprašajmo, zakaj pri nas ni bilo nobenega pompa s strani Primca (Skriti nameni Istanbulske konvencije) ali kakšnega "spontanega zbiratelja", kot je Vili Kovačič? Nek komentator pod zadnjim člankom na RTV SLO je napisal tisto floskulo, s katero pometejo z "levičarskimi dvomljivci": Na srečo je Slovenija bolj progresivna in napredna družba.

Ma ni to, dragi anonimko. Bistvo je očem vidno, če le oči to želijo videti:

Referenduma ni dopustno razpisati o zakonih o ratifikaciji mednarodnih pogodb.

To pomeni, da se je prek spremembe 90. člena Ustave v Sloveniji uresničila misel Mira Cerarja ml., ki mi jo je izrekel okoli leta 2000: "Blaž, pa ne morejo ljudje o vsem odločati."

No, ta brilijantna ideja je šla celo še dlje - LJUDJE SEDAJ NE MOREJO ODLOČATI O PRAKTIČNO NIČEMER.

Še več, lansko leto je Cerar o tem poučeval tudi Poljake in Madžare: “Domoljub” Cerar kot priden pionirček proti poljskemu in madžarskemu uporu glede sprejemanja migrantov

Ja le kaj se gredo ti čudaki - a mislijo kar pustiti svojim volilcem, da odločajo...

O tem sem govoril tudi leta 2016 v intervjuju, ampak hej... sem le najbolj cenzurirano bitje v državi, kaj čemo zdaj...



Šiškovci (ZSi) so celo poskrbeli, da se je z mojim odhodom (in še nekaj trdnih domoljubov) prenehalo govoriti o tem na strokoven način, in v ZSi je prevladala mentaliteta kozjega tropa, razultati pa bi jih lahko prizemljili, ko bi le imeli čut za dostojnost.

Ampak ne "opozicijska" SDS, ne katerakoli druga stranka kar nekako ne more zbrati energije, da bi svojo pozornost in delovanje usmerila točno v to malignost sedanjega 90. člena Ustave. Prej omenjeni Škvarč in "naivci znotraj SDS", bodo sedaj ugotavljali (s pomočjo Nova24TV), da je "Cerar kar sam podpisal Marakeško deklaracijo" in kako je to škodljivo za Slovenijo. Ne glede na škodljivost - najbolj škodljiv je 90. člen Ustave, ki nam ONEMOGOČA OBRAMBO pred - za narod škodljivimi - ratifikacijami mednarodnih pogodb.

Kaj sploh je "Marakeška deklaracija"? Znate angleško?

Tukaj je članek iz NOVA24TV
Cerarjeva vlada s podpisom v Maroku na široko odprla vrata migrantom: Odgovornosti noče priznati nihče, drug drugemu ščitijo hrbet!

Očitno ni jasno niti to, kdo je pravzaprav sploh oddal ta protiustaven podpis.


Tukaj je video:


BONUS 1: Cerarjev podpis marakeške deklaracije Slovenijo odprl za migrante: Nobena bodeča žica jih več ne ustavi!
BONUS 2: Hungary rejects Euro-African declaration on migration

Skratka - ali je še mogoče, da bo kdo od bralcev dojel resnost položaja, v katerem se slovensko ljudstvo nahaja zaradi 90. člena? To očitno ne bo SDS, kaj šele NSi (njihov Janez Pogorelec je prvi ustavni vampir neposredne demokracije) ali post-komunistični rdeči ne-lustriranci.

Še to - zakaj že skoraj en mesec noben medij ni sposoben povedati, da sploh je - in tudi zakaj - Zakon o drugem tiru na Ustavnem sodišču? Zakaj tega ni sposoben izreči niti Vili Kovačič?

Vili Kovačič je:
- prispeval k uničenju 90. člena Ustave
- me povabil na tri novinarske konference, rekoč da ima medije urejene (pa sem bil vsakič cenzuriran, on se glede tega ni preveč sekiral)
- me je vabil na volilno listo Davkoplačevalci se ne damo več, potem pa nategnil tako mene kot mnogo drugih, s prestopom k Požarju
- vztrajno prikriva dejstvo, da je ZIUGDT na Ustavnem sodišču.

Vsaj eno novinarsko konferenco (od omenjenih treh) sem - s pomočjo ne-novinarskega kolega - dobil posneto:

21.09.2017


Zdaj pa res zadnje vprašanje - zakaj nobena od političnih strank, ki so dobile manj kot 1% glasov ni sposobna napisati Pobude za oceno ustavnosti 23. člena ZPolS, da bi tako dobila enakopravna, nediskriminatorna sredstva, kot jih dobivajo na podlagi rezultatov ostale stranke? Gre za 12 manjših strank, ki imajo skupaj več kot 4% glasov volilcev... to pa je spet nova zgodba, o politično izbrisanih volilcih... in tudi zgodba o nesposobnih ali pa plačanih in pokvarjenih voditeljih teh 12-ih strank.

Aja, Pirati dobijo na mesec približno 7.000 evrov, pa kljub temu prek fb-ja fehtajo za računalnike in drugo "pomoč"...

Še danes si politično ne-umen. To, kar ti vidiš, kot bistveno, še zdaleč ni tako, ampak ego ti ne da prostora.