Članek
Zahteva za sodno varstvo in Poziv županu
Objavljeno Sep 30, 2017

Blaž Babič
........................
1000 Ljubljana

MESTNA OBČINA LJUBLJANA
MESTNO REDARSTVO
Proletarska 1
1000 LJUBLJANA

MESTNA OBČINA LJUBLJANA
ŽUPAN, g. Zoran Janković
Mestni trg 1
1000 LJUBLJANA

Ljubljana, 29.9.2017

ZAHTEVA ZA SODNO VARSTVO zoper
PLAČILNI NALOG št. 31045611, z dne 21.9.2017,

in

POZIV županu na vračilo 300,00 evrov iz prejšnjega protipravnega postopka (leto 2012)


    Spoštovani,

dne 21.9.2017, ob 10:13, me je na Cankarjevi cesti z globo 40,00 evrov oglobil Luka Marolt, redar Mestnega redarstva.

Ko je pojasnjeval, zakaj je izrekel plačilni nalog, je to utemeljeval z “vožnjo po pločniku” in z gibom glave pokazal na Slovensko cesto, v samem nalogu pa je vpisal Cankarjevo cesto. Podrobnosti si lahko ogledate na Youtube posnetku, z naslovom: Kje si, Luka Marolt!

Spletna povezava do posnetka se glasi: https://www.youtube.com/watch?v=6xjMAHlG5O0



Prepričan sem, da gre za ponovno šikaniranje mene osebno, s strani redarja Marolta. Isti redar mi je avgusta, leta 2012, proti vsej resnici predpisal kazen 333,00 evrov, zaradi česar sem 23.8.2012 pisal vodji redarjev MOL, g. Oraču. Le-ta pritožbe ni obravnaval tako, kot bi jo moral, torej kot Zahtevo za sodno varstvo, ampak sem 31.8.2012 od samega župana Jankovića prejel vsebinsko prazen odgovor. Bil sem prepričan, da je zadeva končana, potem pa sem 17.10.2013 prejel Davčno izvršbo Carinske uprave MS, zaradi omenjenega “prekrška”. Omenjeni dokumenti so objavljeni v gornjem youtube posnetku. S tem mi je MOL odrekla pravico do ustreznega sodnega varstva.

Sedaj je isti redar poskrbel, da se je stara zadeva obnovila v mojem spominu.

Tokrat torej izrecno zahtevam sodno varstvo od Mestnega redarstva, od vas, župan Janković pa pričakujem, da boste odgovarjali za neustrezno postopanje redarske službe iz leta 2012 (neobravnava pritožbe kot Zahteve za sodno varstvo), predvsem pa za svoje zavajajoče pismo, zaradi katerega sem opustil nadaljnje pravno varstvo svojih pravic, oziroma sem zaradi poznega odgovora prišel v zamudo. Kot ustrezen odgovor in prevzem odgovornosti pričakujem vračilo vsaj 300,00 evrov, ki so mi bili protipravno odvzeti, prek nekorektnega postopka, preslepitve in zlorabe uradnega položaja.

Dodatno zahtevam od župana Jankovića, da omenjenega redarja razbremeni funkcije, ki je zanj očitno neprimerna.

Lep pozdrav,

                            Blaž Babič

Video se da vgradit v objavo https://www.youtube.com/watch?v=6xjMAHlG5O0

Redar je na začetku povedal, da "sem vozil po pločniku" in z glavo namignil v smeri Slovenske ceste. Na plačilnem nalogu je vpisal kot kraj dogodka "Cankarjeva cesta". Na tem delu Cankarjeve ceste je znak za "Območje za pešce". Kot je videti iz posnetka, se na tem območju vsi - vključno z otroci, v okviru "izobraževalnega dneva", pod nadzorom policistov - vozijo s kolesi. Tudi t.i. pločnik na Slovenski cesti ne more biti problematičen: Alenka Pavlin z mestnega oddelka za urejanje prostora je medtem poudarila, da so želeli z obnovo Slovenske ceste pridobiti predvsem velike površine za pešce in kolesarje http://www.politikis.si/?p=148742

GOOGLE: "Kolesarski prekrški vas bodo drago stali " Res nenavadna odločitev redarja. Kako dokazati, da si vozil po pravilih ne vem, izgovarjati se na druge, ki naj bi bili v prekršku, te sicer ne opravičuje. Redar je suveren ...:-)